Zpět na reference

Prosklený nerezový bazén ve Středočeském kraji!

Prosklený nerezový bazén ve Středočeském kraji!

Nerezový bazén českého výrobce IMAGINOX je výjimečný především důvtipně vyřešeným přelivným systémem, který je rozmístěn po necelých třech stěnách s tím, že na jedné straně se voda přelévá přes skleněnou stěnu do skrytého žlabu pod kameny. Při plánování realizace musel být brán zřetel na nerovnost terénu, kterou bylo zapotřebí vkusně a technicky správně překonat.

Nerezový bazén o rozměrech 13 x 4 x 1,35 m se nachází u rodinného domu ve Středočeském kraji. Výraznými prvky projektu jsou přelivná prosklená stěna a částečné nerezové obložení, které působí zrcadlovým dojmem. Vzhledem k nerovnostem zahrady si klient přál integrovat konstrukci tak, aby bazén byl z jedné strany včleněn do svahu a z druhé strany volně přístupný, a to právě z důvodu vsazené skleněné desky.

Technologie je umístěna prakticky v šachtě pod obložením terasy. Stejný „skrytý“ systém je použit i u automatické solární lamely, která je zabudována ve dně bazénu. Celkový vzhled je navíc podpořen vykonzolovaným schodištěm a designovým LED osvětlením, pro které byly použity světelné pásy těsně pod okraji stěn.

Pro odpočinek po koupání si klienti nechali vybudovat přiléhající terasu, jejíž část důvtipně využili jako úschovné prostory – jak pro zmiňovanou bazénovou technologii, tak pro chladící truhlu, jejíž víko je výklopné z kraje u schodiště.

Chcete se dozvědět více informací o možnostech během výběru bazénu? Přečtěte si náš pětidílný průvodce Jak si vybrat bazén o zapuštěních, materiálech, filtračních systémech, úpravách vody.

Načerpejte inspiraci na našem instagramu, kde je k vidění více než 100 našich již zrealizovaných projektů!