Zpátky na výpis novinek

Nový trend v saunování: Divoké sauny v Británii jsou stále populárnější

Kdo z příznivců saunování odolá tradiční dřevěné sauně umístěné na odlehlé skotské pláži a ochlazení ve zdejším studeném moři? Přečtěte si o novém konceptu.

Nový trend v saunování: Divoké sauny v Británii jsou stále populárnější

Návštěvníci pláží ve Skotsku a obecně ve Velké Británii si už několik let užívají divoké sauny, které jim nabízí unikátní koncept saunování na „divoko“.

Sauny v divočině, kterým se ve Velké Británii přezdívá „wild sauna“ jsou obvykle velmi jednoduché a mnohdy se jedná o přestavené pojízdné boxy na koně. Záměrem zřizovatelů divokých saun – místních podnikatelů, dobrovolníků, saunových asociací či komunit, je poskytnout lidem prostory pro setkávání a posilování jak fyzického, tak i psychického zdraví.

Sauny jsou lidem k dispozici zdarma a bonusem jsou mnohdy skvělé výhledy a možnost zahřát se v divoké přírodě. Zakladatel British Sauna Society Mika Meskanen uvádí, že v posledních dvou letech přibylo nejméně 50 saun po celé Velké Británii a mnoho dalších je v různých fázích plánování. Údajně už nenajdete v Británii pláž, která by nebyla v nějaké fázi realizace divoké sauny.

Jedná se o masivní hnutí, které nejen místní lidi sbližuje a baví. Mnoho komunit také pořádá letní saunové festivaly. Přečtěte si více o divokých saunách. A pokud vás tento způsob saunování láká, neváhejte ho při příští návštěvě Velké Británie vyzkoušet.

Více informací o Aquamarine Spa

divoká sauna brighton beach UK

Zdroj obrázku: The Guardian. Divoké sauny na pláži v Brightonu.